за онази „майка“, а и не само

Стандартен

“Децата, децата -те нищо не знаят,
децата изкупват не свои вини.
“Голeмите” хора най-често нехаят
за скритата драма, която боли…”

много се чудих дали да пиша по тази тема. сигурна съм, че всички сте чули за този случай – как майката пребива двете си деца за пореден път и те са в пирогов с тежки травми. аз и няма какво ново да кажа, толкова се изписа и изговори. за съжаление това не нито е първият, нито последният такъв случай.


кой е виновен тук? (аз лично никога, ама никога не бих оправдала тази майка) – просто не мога да си представя какъв човек трябва да си, за да посегнеш по-такъв жесток начин над едно беззащитно дете. чудя се.
седя си и гледам моята малка дъщеря как расте. тя също ме гледа. виждам в очите й толкова любов, толкова много щастие.. все едно ми „казва“ – „мамо, благодаря ти, че ме храниш; благодаря, че миеш нааканото дупе; благодаря, че ми пееш песнички; благодаря, че по всяко време ти си наблизо…“ грижата за нея по цял ден е нещо прекрасно. пазя я да не я нараня без да искам. не мога да си представя, че бих могла да й посегна по такъв жесток начин. искам само да я милвам.
защо господ (или който и да е там) е надарил такава „майка” с най-голямото богатство – да създаде нов живот? защо? толкова много други жени, които биха били прекрасни майки, са лишени от тази възможност? ето това се чудя и се питам? защо?
защо се разчува за този случай, когато вече е късно. кой не си е свършил работата, за да допусне тези деца да бъдат отглеждани на такова място. те са живеели по-дълго време в дом за деца, отколкото при собствената си майка. и изведнъж някой решава, че тя е годна да си ги вземе обратно? някой е решил, че тя ще се грижи за тях с топлота и любов! да, ама не. сбъркал е. почти фатално.
нямам идея, тази жена може и да е болна, да не е с всичкия си… но как така е успяла да роди цели 4 деца? къде е бащата? а съседите, защо по-рано не са сигнализирали, че децата на тази жена ходят винаги насинени? защо?
защо в нашата държава всичко става по трудния начин? защо винаги се чака последния момент? защо винаги се чака смъртен случай, за да някой да си размърда д-то и да си свърши работата? колко такива случаи има, просто не е истина! съвсем скоро две момичета си отидоха по нелеп начин, затиснати от срутила се сграда. защо чак след този случай нещата се раздухаха и излезна наяве колко още такива опасни сгради има в софия….. няма смисъл да изброявам стотиците подобни случаи.
толкова още много бих могла да пиша, но няма смисъл…

пп исках и още нещо да добавя:
има детско насилие. децата са озверели. децата извършват тежки престъпления…. според вас каква е причината?

Един отговор »

  1. Блу…не мога да коментирам целия ти пост, защото ще стане много дълго…но ти знаеш – и аз се питам „защо“ за толкова много неща…

    Но относно насилието от страна на децата…струва ми се, че вината е у нас. Мисля си, че те просто отразяват цялата агресия на възрастните, и понеже „децата нямат спирачки“, при тях тя изглежда сурова, нелепа, дива. Плаши ме.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s