мое малко 1-во юнче

Стандартен

1-ви юни, деня на детето! винаги съм обичала този празник. честно казано детски спомени от този ден нямам, но винаги съм чувствала и все още чувствам детето в мен. винаги съм се усмихвала на малките усмихнати очи минаващи покрай мен. винаги ми е ставало мъчно, видя ли сълзи в детските очи. често ми се е случвало деца да ме закачат и да се заиграваме.

никога няма да забравя една случка от преди няколко години:

прибирах се с колата от работа. карах си по цариградско и на светофара на орлов мост забелязах на задната седалка в колата пред мен едно момиченце, мисля че беше с майка си. не съм сигурна на колко години, може 5-6, знам ли. то започна да ми се усмихва, аз също му отвърнах. светна зелено, аз карах плътно зад тях и се закачахме. то започна да се крие и показва. на светофара при френската все още карахме в комплект. тогава то се скри. след мъничко се показа и държеше в ръце своя рисунка, може би в детската градина рисувана същия ден. показа ми я. беше гордо от себе си и искаше да се похвали на някой чужд човек. наближавахме светофара при аптека, тогава тяхната кола даде мигач, а аз трябваше да продължа напред. момиченцето разбра, остави рисунката и започна да ми маха за чао. аз също помахах.

днешния ден е много специален за мен. днес малкото ни Слънце има празник. първият 1-ви юни на Ния. урааааааа. тя едва ли ще успее да разбере това, все още е твърде малка (на почти цели 10 месеца), за да мога да й обясня. голямо диване е станала. вече й се иска да ходи, но все още само с наша помощ, макар да се задържа права за секунди без никаква опора. то всъщност не е точно ходене, но гордо прави бебешки крачки. всеки ден научава нещо ново. всеки ден за мен е едно малко вълшебство. аз съм щастлива и благодарна за този дар. благодарна за детския смях, който запълва дома ни.

честит празник мое малко 1-во юнче. честит празник на всички малки и големи деца. желая ви много здраве и безгрижно детство изпълнено с игри и усмивки.

любима песничка от моето детство – чуйте я 🙂

пазете децата. помнете, че и вие сте били деца.

нека не забравяме и малките ангели. почивайте в мир, мъничета.

5 responses »

 1. 🙂 И аз обичам Първи юни! Още от малка така го чаках и му се радвах повече, отколкото на собствения си рожден ден. Сякаш на първи юни всички деца имат едновременно рожден ден!

  И си признавам, че тягостно ми стана, когато в един момент хората започнаха да ме поздравяват с „Честит Осми март“, пък престанаха да ми честитят празника на детето…

  Някак вярвах и още искам да вярвам, че възрастният вътре в нас не измества изцяло детето, а застава до него с ръка на рамото му и се уважават взаимно.

  Честит празник на детето в теб и на мъничкото детенце, което щъка наоколо ти, да расте здраво, добро и щастливо!

 2. миси 🙂

  нещо ме е напънал плексита, ама ако искаш – да ти покажа една рисунка, а?

 3. здравей не успях да чуя песничката търся една любима детска песничка казва се усмихнати очи не мога никъде да я намеря ако може прати ми я

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s