да живее НОИ

Стандартен

хич и не искам да подхващам темата, но трябва някъде да излея яда си.
евала на умните глави, дето измислиха от 1-ви януари 2007 г. Националният осигурителен институт (НОИ) да изплаща паричните обезщетенията за болнични, трудоустрояване, бременност, раждане и отглеждане на дете., до месец след подаването на документите, което става ден след превеждане на заплатата.

дотук добре. ама, не съвсем.

нека си представим, хипотетично, доходите на младо 3 членно семейство са „голямото“ майчинство + заплатата на таткото. хипотетично да предположим, че таткото се разболява и близо един месец е болнични. цял месец вкъщи, лекува се. идва времето за заплата. таткото я получава, без болничните естествено. хипотетично таткото този месец взима по-малко и от минималната работна заплата. оказва се, че следващия месец 3 членното семейство трябва да преживява с едно майчинство и една минимална заплата. да, но… винаги има едно „но“.

един месец минава от получаване на минималната заплата, а болнични – цЪ. хипотетично да предположим, че болничните ще се забавят още 30 дни. тогава може би, семейството трябва да бъде щастливо, че таткото ще вземе цяла заплата и все ще има за памперси и храна.

хм, а, ако пак с разболее?

2 responses »

  1. и сега умните глави намаляват през средата на годината процентите за осигуровки… Загубите ще се покриват от икономиите, реализирани тази година от болничните!!! Болен здрав носи!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s