когато чудесата се случват*

Стандартен

трудно ми е да намеря свои думи за ставащото в нашата Държавица:


Симона беше oперирана успешно в Германия, но за по-нататъшното й лечение се изискваше сериозна сума. И въпреки, че е длъжна да спазва собствените си закони – Държавата го прави само на хартия. Ето как:

„Всяко дете има присъщо право на живот, като държавата осигурява в максимална възможна степен оцеляването и развитието му. Българската държава признава правото на детето да се ползва от най-високия достижим стандарт на здравословно състояние и от медицинските услуги за лечение на заболяванията, като се стреми да му осигури правото на достъп до такива услуги.“

На теория Държавата признава (два пъти) невъзможността си да осигури адекватно лечение на Симона в пределите си и обещава да отпусне необходимите средства за това лечение в чужбина. Което е и целта (поне на теория) за съществуването на този фонд и всичките комисии, обществени съвети и какви ли не други бюрократични израстъци към него. На практика – когато алармирахме, че операцията вече е направена и ако немската клиника не получи цялата сума за последващото следоперативно лечение детето ще бъде върнато в България – молбата на родителите на Симона беше върната за преразглеждане. ЗА ТРЕТИ ПЪТ!!!

Сега за чудото…

Бащата на Симона беше отчаян. Не само на него му се струваше невъзможно да се съберат близо 70 000 лева за някакви си десетина дни. Но чудесата въпреки всичко се случват. И всеки от вас даде своя скромен принос за точно това чудо.

ЦЯЛАТА СУМА ЗА СЛЕДОПЕРАТИВНОТО ЛЕЧЕНИЕ НА СИМОНА Е ОСИГУРЕНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДАРЕНИЯТА НА ХИЛЯДИ НЕПОЗНАТИ БЪЛГАРИ! СИМОНА ОСТАВА НА ЛЕЧЕНИЕ ПРИ НЕМСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И НЯМА ДА БЪДЕ МЕСТЕНА В БЪЛГАРИЯ ДОКАТО МЕДИЦИНСКИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ТОВА НЕ СА НАЙ-БЛАГОПРИЯТНИ.

(Преди около час ми съобщиха, че постъпилите дарения по сметката на клиниката са 16 110 евро – по-късно ще разполагаме и със списък на дарителите и ще го публикуваме тук, както правихме и досега).

БЛАГОДАРИМ ВИ, ХОРА!
_______

* виж цялата новина: http://www.save-darina.org

5 responses »

 1. :-))) Добре че има хора, на институциите не може да се разчита у нас.

  Стискам палци на малката сладуранка, дано се излекува!

 2. това изявление „ПАРИТЕ ЗА ДЕТЕТО ЩЕ БЪДАТ ОТПУСНАТИ САМО КОГАТО СВАЛИТЕ СЛУЧАЯ НА СИМОНА ОТ САЙТА“ ми звучат ТОЧНО по следния начин:

  – АКО НЕ НИ ОСТАВИТЕ НА МИРА ЩЕ УБИЕМ ДЕТЕТО ВИ!
  И ЩЕ ГО УБИЕМ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО!

  абе, такива гадове не трябваше ли да се преследват от властите, а не да СА властите :-/

 3. Pingback: Рила, 2-ри ден « simplyblue

 4. Pingback: Симона « simplyblue

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s