11 responses »

 1. Генералният извод е, че цялото семейство сте много фотогенични.
  😀

 2. бе не знам колко сме фотогенични, ама на някои от нас ич не им е приятно да излизат по страниците на вестниците, колкото и да ви е странно. еле па без заплащане. щото иначе излиза нещо като снимките на урсула, само уекинко в друг контекст, който също няма нищо общо с действителността, ако можете да ме разберете.

 3. Ама много е грозно пък да ти ровят в снимките и да си ги лепват във вестника, без дори да те попитат може или не може… Я вие пък им пишете писмо…

 4. То малоумието баш по хората си ходи и нямам предвид само неадекватността на заглавията спрямо снимките…, щото на първата снимка Ния изглежда всичко друго, но не и травмирана.
  Нещо друго се чудя, с извинение, ако е глупав въпросът – къде точно из нета са снимките и не сте ли ограничили достъпа до тях, т.е. да могат да ги разглеждат само хора, на които сте дали достъп?

 5. Ама, безкрайно крайно време е, да направите нещо по въпроса. Има съд за тая работа. Щом те си позволяват да печелят пари на ваш гръб, продавайки снимките ви, значи няма нищо нередно в това, да ги осъдите и да ви се заплати обезщетение. Кой им дава право на тези наглеци да пипат, без да питат?!?!?!

 6. чл. 19 от Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ авторът има право на възнаграждение за всеки вид използване на произведението му и за всяко поредно ползване на същия вид. Ясно е, че не си получила възнаграждение за хубавите снимки – така, че действай. Обади се на съответният отдел в медията, уговорете среща – поискай заплащане. Ако не – търси от съда имуществени и неимуществени вреди. Чл. 94 и сл. от ЗАПСП. Последните трудно се доказват, но при един добър адвокат стават и чудеса 🙂
  Погледни още и Етичен кодекс на българските медии

 7. Благодаря Ви за коментарите и подкрепата 🙂

  очаквайте продължение по темата 😉

  astilar, снимките са в Личните ми блог и албум.
  най-обикновения журналист прекрасно знае какво е това авторско право, какво е това Лиценз и прочие. какво сложно има да се напише един мейл или просто да се остави коментар с въпрос, може ли? при добро желание…, нали знаеш? 🙂

 8. Pingback: ново начало 3 « batpep

 9. Добре де, но това вече е идиотщина. Тоест, едно е (от чисто морална да го речем гледна точка) някой да ми вземе снимката на козунака и да си я льопне на първа страница, съвсем друго е да вземе МОЯ снимка с МОЯ лик и да ме изтипоса в какъвто и да е контекст. Ми да си се снимат те, ебаси!

 10. така де, ма ако се снимат те ще е нещо като… снимките на джурасик парк, ама преди да им сложат грим.

  или нещо такова.

  знам, че сме готини, нали такива сме се търсили.

  но знам и че мноого ме е яд някой да се опитва да гради нещо си на мой гръб (муцуна в случая).

  ще се боря.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s