„техническа грешка“!!!

Стандартен

no comment


В ”Пирогов” оперираха погрешка здравата ръка на дете

Хирурзи в „Пирогов“ оперираха погрешка здравата лява ръка на момиченце на 1 година и 10 месеца, вместо наранената дясна.
Малката Виктория Балабанова била доведена в Института за спешна медицинска помощ от Пловдив, тъй като преди няколко месеца притиснала дясната си ръчичка на врата на асансьор, пише в. „Труд“.

От удара едното пръстче на дясната ръка на детето било счупено, а другото премазано. В пловдивска болница оперирали Вики, но лекарската намеса била неуспешна – парченце от костта на едното пръстче започнало да се калцира накриво. Затова и родителите довели момиченцето в София.

В понеделник Виктория била вкарана за операция от доц. Павка Тричкова. Когато детето било изведено от операционната родителите с ужас видели, че е превързана здравата лява ръка.
„Най-лошото от всичко е, че за лекарите явно нищо особено не се е случило“, казва бащата Иво Балабанов. Той е категоричен, че ще съди болницата.

Доц. Тричкова, която е началник на отделение „Хирургия на ръка, реплантация и микрохирургия“, обяснява, че е станала „техническа грешка“.
„Когато детето е приемано, в листа е отбелязана лявата, вместо дясната ръка. Допусната е техническа грешка в историята на заболяването“, обясни лекарката.

По случая работи специална комисия, начело със зам.-директора на болницата д-р Людмил Джунков.

http://dnes.dir.bg/news/pirogov-operatzia-viktoria-balabanova-7862301?nt=9

11 responses »

 1. Забрави за „техническата грешка“. Смятай колко е компетентна докторката, за да не разбере, че оперира здравата ръка, да я затвори и да отвори тази, която се нуждае от операция в действителност!!!!

 2. Браво, браво – продължаваме да се издигаме!
  Един Манджуков не ни стига…Божееее!

 3. Аз като викам: Щом гарван гарвану око не вади, да извадим на всички по едно, та да се замислят следващия път…Ма не щат да го измислят така да става.

 4. интересно – тия олигофрени какво точно са оперирали на здравата ръка на детето?

  или толкова са се олигавили от морфин, че не знаят вече как изглежда една нормална, здрава, човешка ръка?

 5. Бате, не морфин. На тях спиртеца им върши работа.
  Иначе знам следния случай: Един мъж го приемат в една болница, че го боли корема. Докторите го оперирират от апандисит (по епикриза). След време пак го приемат със същите оплаквания, но в друга болница. Лекарите са сигурни, че е апандисит. Ама той им вика „Вие луди ли сте?! Вече ми го извадиха преди време в едикоясиболница“ Чудят се и се маят. Оня вече ще сдава багажа и по всичко личи, че е перитонит. Решават да го отварят и да действат според каквото намерят. Слагат го на масата – белег от рязане на апендисит – 1 бр. Режат пак – оказва се, че е само външен белег на кожата. Отдолу апендисита си седи. Ония от едикоясиболница само го резнали, за да земат парите по пътеката и тия сега добре, че го отворили, щото чилякът от перитонит вече си отивал…
  спасили го, него. ама колко ли хора има дето са „оперирани“ и не се е разбрало…
  Та кой знае и тия какво са си мислили докато са рязали здравата ръчичка. Направо се замислям как да предупреждавам докторите със саморазправа, превантивно, с влизането в кабинет.

 6. Pingback: „грешим, но не е фатално…“ « mikiblue.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s