запушена улична шахта = какво?!

Стандартен

дългоочакваните застудяване и дъжд са факт. поне в софия. проливен дъжд, обичайните задръствания умножени по две, неработещи светофари, затлачени шахти, наводнени пътища, хаос. свикнали сме, нали?

на мен ми е лесно, аз си стоя вкъщи, гледам си детето и ако спре дъжда ще излезнем, ако не… здраве да е. гледам новините, цъкам с език и се моля да не ми се случва да закъсам някъде с колата в това време.

днес един мъж отива на работа. работата му е зад волана, непрекъснато е в движение. вали, не вали, задръствания или не, работата трябва да се свърши. точно днес той изтегля късата клечка, на неподходящото място в неподходящото време. справка тук – „Календар“ по Нова тв от 19.15ч, днес, към 11-та минута.

чудя се, ако не му бяха казали за липсващия преден номер, какво щеше да се случи? за каране без номера се взима книжка и се спира колата от движение. кой е виновен в този случай и има ли виновни? за непочистените шахти и наводнените улици?

неприятно е. особено, когато от изправния ти автомобил (в случая служебен) зависи работата ти и заплатата. неприятното е, когато издържаш жена и малко дете да останеш с вързани ръце.

4 responses »

  1. туй комай не йе запушена шахта *-:

    там шахта нема и нивгаш не е имало 😀

    и пак добре, че да сме си изпотрошили окачванията иначе

  2. В крайна сметка той си го каза човекът – „Ми за България си е съвсем нормално“…май наистина сме свикнали повече от допустимото с недопустимото…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s