пиле с ориз

Стандартен

пиле с ориз най-обикновено пиле с ориз на фурна, няма нищо специално в рецептата.

размразихме едно пиле от фризера (домашно, отгледано от дядо). сварихме го и разфасовахме. от бялото месце татето направи превъзходна кашичка, а крилцата и бутчетата ги отдели, за да ги изпека с ориз на фурна.

необходими продукти:

въпрос на вкус и импровизация 🙂 в този случай: глава лук, сол, черен пипер (може на зърна, може и смлян. както го предпочитате), риган, ориз, пилешки крилца и бутчета, бульон от свареното пиле и вода. (спазвам съотношение ориз/вода – 1/3)

приготвяне:

в малко мазнина леко запържвам месото и отделям в тавичка. после запържвам лук нарязан на ситно, добавям измития ориз, сол, черен пипер и една чаша бульон от пилето. изсипвам всичко в тавичката при месото, добавям останалото количество вода, задължително гореща, посолявам с риган и слагам в предварително загряна фурна. пека до готовност.

лично аз предпочитам към готовото ястие с ориз (пиле с ориз, ориз с картофи, пълнени чушки, дроб сърма или каквото и да е) да добавя една-две лъжици кисело мляко. става превъзходно и много вкусно.

пиле с ориз

Един отговор »

  1. Pingback: кашичка « batpep

  2. Тъкмо исках да те помоля да пишеш повече рецепти и за много много начинаещи (като мен :)) и хоп, пиле с ориз 🙂 Давай още, plssss 🙂

  3. хубавите работи бавно стават :mrgreen:

    всъщност всички рецепти за ястия, които съм пускала в блога са лесни 😉

  4. Направих ориза… Е, не стана такъв съблазнителен като на твоята картинка, но подобен. 🙂 Признавам си, че ми беше за пръв път в живота да правя ориз на фурна. Имам въпрос: на каква температура се пече и ориентировъчно колко време? При мен излезе близо един час. Сега ако имаш лесна рецепта за мусака, цена няма да има 🙂

  5. приблизително на 200˚С за 45минути. но всичко е индивидуално 🙂

    обещавам скоро да направя мусака и ще пусна рецептата, мноооого е лесна 😉

  6. Pingback: моята мусака « simplyblue

Вашият коментар