До всички Стопани на Лабрадори

Стандартен

нос Важно! Прочетете!

„Във връзка с това, че напоследък започнаха масово да изчезват кучета от нашата любима порода предупреждаваме, че кучетата могат да са обект на кражба. Има слухове за група, която краде в Южна България, а продава в Северна и обратно. Реагирайте с повишено внимание.
Бъдете особенно внимателни, ако кучето ви прекарва деня в двора. Научете го да прави задръжка пред входната врата, като я види отворена да сяда. Така риска да се измъкне намалява на половна. По възможност не оставяйте кучето си без надзор докато е навън. Същото важи и ако го оставяте само в кола, била тя и заключена…“

Още в bglabradors.wordpress.com!

За поредното безумие научих от Панаира на Vira.

Български Лабрадор Ретривър Клуб

11 responses »

 1. simplyblue, Благодаря. Дано се намерят бързо всички изгубени и нека стопаните на лабрадори много да внимават за своите кучета.

 2. даа бе, опитай се да озаптиш ретрийвър, когато му се доскита

  кауза пердута

  аз викам да идентифицираме крадящите гадове и да пребиваме с водни капки

 3. Как става пребиването с водни капки, че се озадачих?
  А за озаптяването – ела на поляната на кучешкото училище да видиш 😀 Макар че аз не съм експерт. Миналото лято за първи път прекарах повече време с кучетата на сестра ми, иначе ги виждам сигурно веднъж в месеца.

 4. пребиването с водни капки е древно азиатско мъчение (в това те са изключителни професионалисти):

  обръсва се едно петно на главата на човек и се наглася съд с вода, който капе точно на обръснатото. смъртта е изключително бавна и мъчителна.

  такава смърт заслужават единствено педофилите, ама и за крадците на кучета и търговците на плът става

 5. забравих – водата е студена ако искаш човекът да умре по-бързо (обикновено се умира за около месец, може и повече, ако е по-издържлив), но с по-силна болка. ако е по-топличка той просто започва да се разлага под силата на капката докато не се сплуе като картоф. тази смърт може да продължи година и повече. през цялото време човекът бива хранен и поен, ако е необходимо – насилствено. и петното редовно се бръсне.
  красота!

  а ретрийвърът е… ние имахме – рядко съм срещал човек толкова интелигентен, камо ли друга порода. бъхчо като искаше да избяга изчисляваше ъгъла на виждане на разхождащия го и се шмугваше в мъртвите зони, след което подпалваше моторетката не към най-близката разгонена мома, а към най-трудно идентификацируемата такава. така въпреки героичните усилия на стопанина си той беше почти неоткриваем и можеше спокойно да се порадва на неколкодневна вакханалия.

 6. Леле! Бъррр – за мъченията 😦
  А за Бъхчо – бил е свободна душа. И при хората е така – едни са по-склонни да се подчиняват, други – не.

 7. За съжаление мрежите за кражби на кучета са вече доста професионални. В тях участват понякога и представители на властта. Имат системи за премахване на чиповете и обикновенно клиенти, кито чакат поръчаното куче. Да ти се изправи косата от ужас. И да не ти се случва.
  Двама от бегълците се намериха. Марк и Алек вече са си в къщи. Марк е просто беглец, намерен от добри хора на една бензиностанция. Алек е бил вече почти продаден. Шанса е че крадеца е помислил стопаните му за купувачите. Затова ги е пуснал да видят кучето и усмивката му се е стопила, като са казали нашето е. При това сега те се притесняват, защото въпросния крадец живее на няколко пресечки от тях и е полицай. Та още един от абсурдите на милата ни Родина. За това народа си казва бай бабо да не те срешне мечка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s