проблемни договори за наем:

Стандартен

проблемни договори за наем, пустеещи сгради на бивши ДГ в София по райони и квартали

Район Изгрев
кв. Дианабад
ОДЗ 30

1. Половината от сградата е заета от частно училище – продадена или отдаена под наем е? Ако е под наем – срок и стойност на наема?
2. В сградата на ДГ е настанена районната администрация. Кога ще бъде освободена?

Район Лозенец

кв. Витоша
1. Има отреден терен за нова ДГ, но няма финансиране според районния кмет. Според СО има финансиране, но няма терен. Кой е прав и кой не?
2. Защо и от кого преди години е продадена ЕДИНСТВЕНАТА в квартала (тепърва разрастващ се) детска градина?

кв. Лозенец
ЦДГ 19

1. Функционира частна ДГ в сградата на общинската ЦДГ 19. Срокът на договора за наем? Наемна цена? Защо при положение, че в района няма нито едно ОДЗ?

Район Студентски

кв. Студентски град
1. Има терен, отреден за детско заведение, в кв. 274 по ЧЗРП на м. „Студентски град“, одобрен с Решение №85 по Протокол №32 от 10.12.2001 г. на СОС. Детското заведение е построено, но с решение на МОН е предоставено на факултета по „Ветеринарна медицина“ към ЛТУ. Какви са възможностите факултета да се премести и сградата отново да се ползва за детско заведение?
2. Парцел в района, от към Симеоновско шосе, който е бил предназначен за детска градина преди около 2 години. В момента парцелът пустее. За съжаление не знаем подробности за точния парцел, но все пак може да ни се каже дали изобщо има свободен общински терен в квартала, отреден за ДГ.

кв. Дървеница
78 ОДЗ

1. В сградата на това ОДЗ има частно училище на 1-вият етаж, като договорът отдавна е изтекъл! Какво ще предприеме Общината и кога?

Район Сердика

кв. Орландовци
1. В квартала има две пустеещи иозставени сгради на детски градини. Едната от тях беше отдадена под наем на частно училище,което преди години напусна сградата и сега тя отново е празна и пустееща. Другият имот се намира на ул.“Съзнание“, с поне 4 дка двор и огромна двуетажна сграда. Той беше предоставен под наем, започна се възстановителен ремонт, който се прекрати след няколко месеца и имотът отново пустееше, и в момента е така. Моля да коментирате подробно и двата случая! Защо стоят изоставени и пустеещи тези сгради, които са построени поначало за детски градини, при огромният недостиг на места?
2. Миналата година един терен с разрушена сграда в кв.Орландовци беше включен в Програмата за строеж на нови детски градини и трябваше да бъде готова до септември 2009 г. Сега обаче на мястото има само две стени. Моля коментирайте случая!
Район Искър

ж.к. Дружба
1. Има пустееща ДГ, за която се знае, че е частна, но в момента не се стопанисва. Моля коментирайте!
2. Сградата в ж.к.“Дружба“ 1, до пазарчето, е построена за ДГ, но не е функционирала като такава, а е продадена и запустяла. Кой е отговорен за тези действия?

Район Възраждане

Зона Б-5
1. Има ДГ продадена/или отдадена под наем за частна такава – кога, защо, от кого?
ЧДГ Светлина

2. Кога изтича договора за наем? Каква е наемната цена ?

Район Илинден

ж.к. Илинден
1. Откъм южната страна на бл. 114 в ж.к. „Илинден” (карето между бул. „Тодор Александров”, бул. „Стамболийски”, бул. „К.Величков” и ул.”Вардар”) има терен, който е предвиден за строеж на нова детска градина. Актуален ли е този план и кога ще се реализира? Във въпросното каре няма нито една детска градина, а теренът пустее!

Район Младост

жк Младост
ЧДГ „ЕСПА“
1. Помещава се в общинска ДГ под наем. Защо договора за наем, който е изтекъл през 2008г., е подновен до 2013г., при положение, че е обещано да бъде освободена и ремонтирана и да започне да работи като общинска до 2010г.?
2. Сградата на бивша ДГ в ж.к.“Младост“ 2, където се помещават Социални грижи, какви са конкретните планове на СО за частта от сградата, която се предвижда да функционира отново като общинска ДГ?
3. Сградата на бивша ДГ в ж.к.“Младост“ 1, където се помещаваха до скоро НАП и Данъчна служба Младост – те са преместени, но ще функционира ли отново общинската ДГ там и кога?
4. Сградата на бивша ДГ в ж.к. „Младост“ 1 зад магазин „Европа“ (до бл. 45), която потъва, срутва се и стои запустяла вече над 10г.Тя е продадена, препродадена и не е ясно кой е собственика и какво възнамерява да прави там. Сградата е огромна, била е с капацитет 350 места и е работила само 2-3 г. като ДГ. Кой е отговорен за гореописаната „съдба“ на тази ДГ?
5. В ж.к. „Младост“ 1А има отреден терен за детско заведение, но той пустее, а в единия му край е направен платен паркинг(до парцели 133-137). Какви са конкретните планове на СО за този терен?

Район Люлин

кв. Люлин
ОДЗ 47
1. В сградата на ОДЗ 47 има частна ДГ. Продадена ли е сградата или отдадена под наем на ЧДГ? Ако е второто, какъв е срокът на договора за наем?
2. В сградата на ДГ в 3-ти микрорайон са настанени данъчната и социалната служба – до кога?

Един отговор »

  1. Блу, пропуснали сте ОДЗ 34 в Дианабад. От години там е настанено също частно училище.
    Не можах да изчета всичко, което си написала (звучеше ми като разходка из ада). Но и малкото, което прочетох ми изправи косите. Системи за класиране, точки, списъци, ИСОГД – кошмар, ужас. Съчувствам ви и ви подкрепям.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s